menu close menu

Cembali

TMDK’s to københavnbaserede cembali er blevet renoveret af cembalobygger Erik Kristiansen.
Organist Robert Hofstetter ved Hans Egedes Kirke har anskaffet midler til restaurering af instrumenterne.

Det røde flamske cembalo, bygget af Lasse Holmgren har fået følgende reperationer:
– reintonation
– eftersyn af tastatur
– tastaturraslen eliminert (forkant af taster ramte forkant af instrumentet)
– indbygget transponeringsmekanisme, således at instrumentet kan transponere mellem lav og høj stemning.
(med tab af højeste tone i høj stemning)

Det grønne flamske cembalo har fået følgende reperationer:
– generel renovering
– nyintonation
– rengøring af klangbund
– eftersyn af tastatur og springere
– 2 nye sæt strænge

Det røde cembalo var noenlunde brugbart inden renovationen, mens det grønne var fuldstændigt uspilbart.
Da den generelle renovering nok var vigtigst for det grønne instrument, havde det røde også godt af lidt kærlig omtanke.
Og den aller bedste fornyelse er nok at nu har Holmgren-cembaloets klaviatur transponeringsmekanisme, og kan dermed spille i både 415 og 440.
Foreningen håber at medlemmerne nu vil benytte sig af tilbudet om at leje instrumenterne, da de fungerer meget godt til ensemblespil.
Vi vil udleje instrumenterne meget billig, med medlemsrabat.

TMDK-medlemmer: 350,- per dag, med rabat ved leje udover en uge, plus forsikring.
Ikke-medlemmer: 500,- per dag, og ingen rabat ved længre leje.

Forsikringen kan tegnes gennem hos Max Levig, gennem Tryg Forsikringer.
Forsikringsprisen vil variere ud fra hvor mange dage man skal bruge instrumentet,
dette kan man finde mer ud om ved at kontakte foreningen på email.

Om man bruger Mogens Rasmussen til at transportere instrumentet, kan han ordne forsikring meget hurtigere end om man selv skal gøre det.
Kontakt Mogens på email mr-musik@ishoejby.dk eller tlf +45 40 11 90 30